Nieuws

Top 100 van grootste Belgische coöperatieve vennootschappen

Meer dan 1 miljard euro omzet: zo zijn er 3 coöperatieve vennootschappen, blijkt uit onze top 100. De ‘kleinste’ hebben 35 miljoen euro omzet. 7 ervan hebben minstens 1000 werknemers. En 23 zijn voor de Nationale Raad voor de Coöperatie erkende coöperatieve vennootschappen.

Deze top 100 met cijfers uit 2015 maakt deel uit van onze ‘Belgian Cooperative Monitor’.

Via onze tool krijg je een goed beeld van deze top 100. Je kunt er zoeken op omzet, zetel, werknemers, NRC-erkenning en sector.

De Belgian Cooperative Monitor is het resultaat van een samenwerking tussen Cera en Febecoop, twee Belgische organisaties die het coöperatieve ondernemingsmodel promoten en ondersteunen. Deze Monitor kwam er dankzij het ‘Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen’ (KU Leuven), de Cera Leerstoel ‘Sociaal en Coöperatief Ondernemerschap’ (Universiteit van Luik) en het ‘Observatorium van de Sociale Economie’ beheerd door het platform ConcertES. De gegevens uit 2015 komen van de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Nationale Bank van België, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de FOD Economie, de Nationale Raad voor de Coöperatie.

Gelieve te citeren als: Belgian Cooperative Monitor (2017). Leuven, Brussel: Cera-Febecoop.


Dit nieuwsbericht is verschenen op vrijdag, 12 oktober 2018.