Nieuws

REO Veiling wil samenwerken met Franse vereniging van akkerbouwproducenten: winwin voor beide en dat het “dubbel coöperatief model” (bron: agf.nl)

In Poix-de-Picardie voorbij Amiens werd op  26 oktober, een intentieverklaring tot nauwe samenwerking ondertekend door de REO Veiling en L'association d'agriculteurs de la communauté de communes Somme Sud-Ouest. De twee organisaties slaan de handen in elkaar om enerzijds de productie in de regio te bundelen binnen een lokale coöperatieve structuur. Anderzijds wordt de noodzakelijke commerciële slagkracht ontwikkeld zowel op de lokale markt als op de Europese markt door het product via de REO Veiling in de markt te zetten, zo laat de REO Veiling weten.

In Europa blijft de REO Veiling inzetten op Frankrijk als haar tweede thuismarkt. Dit grensoverschrijdende engagement in combinatie met investeringen in commerciële slagkracht en een permanente aanwezigheid op het terrein zorgen er vandaag voor dat de REO Veiling in Frankrijk meer en meer wordt ervaren als een marktpartij die lokale toegevoegde waarde creëert.

In het verder uitrollen van deze commerciële strategie zette de REO Veiling vandaag een belangrijke volgende stap met de ondertekening van een intentieverklaring tot samenwerking met L'association d'agriculteurs de la communauté de communes Somme Sud-Ouest. Deze groep van geëngageerde producenten teelt vandaag vooral akkerbouwproducten en wil die activiteit een nieuwe dynamiek geven via een reconversie naar de teelt van producten met een hogere toegevoegde waarde. Dit voornemen is onder meer ingegeven vanuit de groeiende marktvraag naar lokaal product

“We zijn blij met deze samenwerking die volledig kadert in onze strategie. Het samenwerkingsverband is een verder uitrollen van onze actieve marktbenadering in Frankrijk, onze tweede thuismarkt. Daarnaast hebben we meer dan 20 jaar ervaring met het lokaal verankeren van productie binnen een coöperatieve structuur die gedragen wordt door lokale producenten. Het was uiteindelijk met een bezoek aan de afzetcoöperatie Afcowest te Poperinge dat we onze Franse collega's konden overtuigen van de slagkracht van het dubbel coöperatief model dat we vanuit de REO Veiling voor ogen hadden", stelt Paul Demyttenaere, directeur van de REO Veiling.  


Dit nieuwsbericht is verschenen op dinsdag, 31 oktober 2017.