Nieuws

Nieuwe CEO voor zuivelcoöperatie Milcobel (bron: Milcobel, vilt.be)

Peter Koopmans wordt in het voorjaar de nieuwe CEO van Milcobel. Hij volgt Eddy de Mûelenaere op, die volgend jaar 65 wordt en zijn professionele activiteiten terugschroeft. Koopmans werkt sinds 2014 voor Milcobel, en vervulde voordien diverse managementfuncties bij Cockerill, Tiense Suikerraffinaderij en Südzucker Group. De raad van bestuur van Milcobel heeft de benoeming van Koopmans goedgekeurd, luidt het dinsdag in een persbericht.

“Op korte tijd heeft hij bewezen dat hij de geknipte man voor deze job is”, zegt Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert. “De laatste jaren is onder leiding van Eddy de Mûelenaere het bedrijf geprofessionaliseerd en gereorganiseerd. Er is een ervaren en sterker management aangetrokken dat, samen met de andere werknemers, de performantie sterk verbeterd heeft. Wij zijn er van overtuigd dat Peter dit schitterend werk van Eddy met succes zal voortzetten.”

Anno 2017 is de zuivelverwerker niet meer vergelijkbaar met het Milcobel van pakweg zes jaar geleden. De grootste investeringen zijn nu afgerond. De nieuwe poedertoren is een feit en Milcobel wil die investering nu zo optimaal mogelijk laten renderen. Meer melk staat hoog op het verlanglijstje, want de verwerkingscapaciteit is sterk toegenomen. Leden-melkveehouders krijgen daarom het signaal dat ze meer koeien mogen melken indien ze dat wenselijk achten op hun eigen bedrijf, en de deur staat open voor nieuwe leden. Het resterende volume kan opgevangen worden met de aanvoer van melk van derden of zuivelproductie in maakloon.

Milcobel is de grootste zuivelgroep van België en verwerkt jaarlijks anderhalf miljard liter melk, wat meer dan een derde is van de totale melkproductie in ons land. De coöperatie haalt melk op bij 2.800 melkveebedrijven en zet ze om in een groot gamma aan zuivelproducten: consumentenkaas, industriële kazen (o.a. mozzarella), boter en room, melkpoeder, consumptiemelk, roomijs, enz. De groep Milcobel beschikt over acht vestigingen en ruim 2.000 medewerkers. De omzet overtreft 1 miljard euro.

 


Dit nieuwsbericht is verschenen op vrijdag, 22 december 2017.