Nieuws

Ecopower wint de vierde editie van de Fairfin Award (bron: atv.be)

Met de prijs willen de organisaties Fairfin en Financité duurzame investeringen onder de aandacht brengen.

Tot 31 december 2017 kon iedereen online stemmen op zijn favoriete project uit een lijst van alle financiële producten die het Fairfin en Financité kwaliteitslabel dragen.

Na Agricovert, de Landgenoten en BEES coop wint Ecopower dit jaar de vierde editie dankzij de steun van enkele duizenden burgers.

Ecopower is de grootste energiecoöperatie van België. Het bedrijf werd opgericht in 1999, is energieleverancier sinds 2003 en daarmee een van de coöperatieve energiepioniers in Europa.

Ecopower telt 53.000 coöperanten, 43.000 van hen zijn ook elektriciteitsklant. Ze verbruiken de hernieuwbare energie van hun eigen productie-installaties. Bij Ecopower werken op dit moment 35 voltijdse equivalenten.

Alle elektriciteit die Ecopower levert is afkomstig uit Belgische hernieuwbare bronnen. 95% van de stroom wordt opgewekt door eigen installaties, hoofdzakelijk windturbines.

“We zijn erg blij met de prijs van Fairfin en Financité”, vertelt Ecopower-coördinator Jim Williame. “Het is van groot belang dat investeringsprojecten gedragen door lokale burgers en met duidelijke sociale en ecologische doelstellingen erkenning en bekendheid krijgen. In het geval van Ecopower zijn de investeerders rechtstreeks mede-eigenaar van de windturbines en zonne- en andere projecten. Het gaat niet louter om een financieel product. Ook de ander energiecoöperaties die het label dragen, hanteren dit REScoop-model.”

 


Dit nieuwsbericht is verschenen op vrijdag, 19 januari 2018.