Nieuws

​Duwt de wetgever ons sociaal ondernemerschap een stap achteruit? De coöperatie en de vennootschap met sociaal oogmerk hebben elk hun plaats in ons vennootschapsrecht. Actualiteitsdebat.

In 1995 was België Europees voorloper met de invoering van de vennootschap met sociaal oogmerk. Bijzonder pijnlijk is dat uitgerekend vandaag België deze vennootschap met sociaal oogmerk wil afschaffen, op het moment dat we internationaal de opkomst van een specifieke vennootschapsvorm voor sociaal ondernemerschap zien. Denk hierbij o.a. aan de Benefit Corporation in de Verenigde Staten, aan de Società Benefit in Italië, de Société d'Impact societal in Luxemburg.

De vennootschap met sociaal oogmerk bestaat ondertussen goed twintig jaar.

Tijd voor Cera om mee haar schouders te zetten onder de publicatie van het Praktijkboek 'De vennootschap met sociaal oogmerk' bij Kluwer en om de praktijkervaring van Cera Coopburo, haar coöperatieve dienstverlener, te boek te stellen. Lieve Jacobs is een van de drie auteurs, naast Dirk Coeckelbergh en Marc Bosschaert.

De publicatie van dit praktijkboek was voor Cera een uitgelezen gelegenheid om een debat te organiseren tussen Alain François, partner Eubelius en Marleen Denef, partner Curia.Dit nieuwsbericht is verschenen op donderdag, 02 februari 2017.