Nieuws

De Wassende Maan wil met ambitieus investeringsplan tegemoetkomen aan nieuwe consumentenvragen (bron: deinzeonline.be)

De biodynamische landbouwcoöperatieve De Wassende Maan is sinds haar oprichting in 1979 altijd al een pionier geweest. De boerderij was de allereerste om een groenteabonnement aan te bieden waarmee de zoekende bioklant zich kon verzekeren van een wekelijkse portie biogroenten van de beste kwaliteit. Nu, bijna 40 jaar later, worden er wekelijks nog altijd meer dan 1.000 groentepakketten verdeeld via 50 afhaalpunten in de regio Gent en Deinze.

De markt is volop in beweging. Bio zit in de lift. Tegelijk zoekt de consument tegelijk méér gebruiksgemak én een grotere authenticiteit. In deze dubbele uitdaging ziet De Wassende Maan nieuwe opportuniteiten en heeft op basis daarvan een nieuwe strategie ontwikkeld.

De Wassende Maan wil tegemoetkomen aan de toegenomen vraag naar flexibiliteit en gebruikscomfort. Tegen 2022 wil De Wassende Maan in de Deinse en Gentse regio herkend worden als dé hofleverancier van een uniek assortiment bioproducten met een authentiek eerlijk verhaal. De abonnees kunnen binnenkort hun groentemand aanvullen met een groeiend gamma van lokale bioproducten. Groenten als basis – uiteraard! -, maar aangevuld met de beste “produits du terroir” van onze collega-telers uit Vlaanderen en Europa. Vers van het veld, tot in de winkel of het afhaalpunt.

Deze evolutie vraagt uiteraard extra middelen. In de eerste plaats is er nood aan investeringen in software en online toepassingen, om de klanten optimaal gebruiksgemak te kunnen garanderen. Dit vraagt ook investeringen in logistieke en inrichting van de pakketruimte. Bovendien zal er worden geïnvesteerd in een aantrekkelijke winkelomgeving die uitnodigt om contact te maken met het boerderijleven. Daarom lanceert de coöperatieve vennootschap een kapitaalverhoging.  


Dit nieuwsbericht is verschenen op woensdag, 20 juni 2018.