Nieuws

Ben jij een Radicale coöperatieve Vernieuwer?

Zie jij oplossingen in plaats van problemen? Hou jij je ogen open voor wat anders en beter kan? De wedstrijd ‘Radicale Vernieuwers’ gaat op zoek naar de meest baanbrekende vernieuwingen van het moment.

Radicale Vernieuwers hebben een heldere kijk op maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede of vergrijzing. Ze laten zich niet ontmoedigen door slecht nieuws, maar halen er inspiratie uit om nieuwe producten, diensten en methodes te bedenken. Radicale Vernieuwers hebben frisse ideeën, maar vooral ook lef om hun plannen voor een betere wereld waar te maken.

De eerste editie van de wedstrijd bewees dat er in Vlaanderen heel wat radicale vernieuwers zijn. Spullen nodig maar je wil ze niet kopen? Peerby laat je ze lenen van je buren. Gebrek aan betaalbare woningen in de stad? De laureaten van Collectief Goed bedachten een coöperatief woonmodel om leegstaande huizen te renoveren. Verkeersinfarct door halflege vrachtwagens op de snelweg? Tri-Vizor pioniert met carpoolen voor cargo.

Wie worden de Radicale Vernieuwers van 2017?

Surf naar www.radicalevernieuwers.be en stel jouw project kandidaat of draag een ander innovatief initiatief voor.

Inschrijven, of voordagen kan tot 30 april 2017.

Een jury kiest tien Radicale Vernieuwers die kunnen pronken met de titel, media-aandacht van Radio 1 en De Standaard en begeleiding van de Sociale InnovatieFabriek.

Een jury kiest uit alle inzendingen 10 Radicale Vernieuwers, die de eer, media-aandacht, advertentieruimte en een begeleiding op maat krijgen. Uit de 10 Radicale Vernieuwers wordt een jurywinnaar en publiekswinnaar gekozen. Bovendien reikt De Standaard een extra Klimaattrofee uit! 2017 is immers het jaar waarin de klimaatplannen in klimaatacties omgezet moeten worden. Zo werd in 2016 REScoop, de federatie van coöperaties voor hernieuwbare energie, de grote winnaar.

Radicale Vernieuwers is een wedstrijd van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij.

Dit nieuwsbericht is verschenen op vrijdag, 21 april 2017.