Nieuws

Al 1200 Nederlandse restauranthouders verenigen zich in ondernemingencoöperatie Eten.com als reactie tegen tariefverhoging Thuisbezorgd, marktleider van de maaltijdbezorgplatforms (bron: www.rtlz.nl)

Nederland is weer een bezorgsite rijker. Na Thuisbezorgd, Foodora, Deliveroo, Hungry en UberEats kunnen hongerige consumenten vanaf juni ook een maaltijd bestellen via Eten.com.

Het grote verschil met de concurrentie is dat Eten.com een coöperatie is waarbij de aangesloten restaurants zelf de dienst uitmaken. Ze betalen een vaste commissie van 6 procent per bestelling en krijgen inzicht in alle data die het platform verzamelt. Bovendien kunnen de voorwaarden alleen worden gewijzigd als het bestuur unaniem beslist.

Het initiatief komt voort uit Horeca in Actie, een collectief van zo'n duizend horecaondernemers die eind vorig jaar protesteerden tegen de tariefsverhoging van Thuisbezorgd. De marktleider verhoogde de commissie van 12 procent naar 13 procent. Door gezamenlijk op te treden hoopten de restauranthouders het beursgenoteerde Thuisbezorgd op andere gedachten te brengen.

                    Beeld © Eten.com         

Dit nieuwsbericht is verschenen op woensdag, 07 maart 2018.