Nieuws

€ 20.000 subsidie voor startende (of omgevormd naar) coöperatie die inzet op de inschakeling van werkzoekenden, kansengroepen en/of doelgroepwerknemers (bron: socialeeconomie.be)

Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans lanceerde op 19 september 2018 een nieuwe oproep 'sociaal ondernemen - oprichting'. De maximale subsidie per project bedraagt 20.000 euro.

Binnen deze oproep kan je als startende sociale of coöperatieve onderneming een project indienen waarmee je inzet op de inschakeling van werkzoekenden, kansengroepen en/of doelgroepwerknemers.

De subsidie heeft als doelstelling om sociale en coöperatieve ondernemers te ondersteunen in hun opstart- of omvormingsfase (dus niet: préstart-fase). Daarbij kan het gaan om de opstart van een nieuw (sociaal en/of coöperatief) ondernemersidee met een uitgesproken sociale impact, maar het kan ook gaan om de omvorming van een bestaande organisatie met een uitgesproken sociale impact naar een coöperatief ondernemingsmodel, met de oprichting van een coöperatieve vennootschap tot gevolg.

In beide gevallen beoogt men een sociale impact die minstens betrekking heeft op ‘de creatie en behoud van tewerkstelling, versterking van competenties ter bevordering van duurzame loopbanen en doorstroom, waar mogelijk binnen de sociale economie en naar het normaal economisch circuit. De aandacht gaat naar de arbeidsmarktpositie van mensen uit de kansengroepen, emancipatie, integratie, competenties en duurzame loopbanen’.

In je projectvoorstel omschrijf je je businessmodel en hoe je naar de effectieve opstart van je onderneming toewerkt. Door een tussenkomst in onder andere advies- en personeelskosten word je ondersteund bij een kwalitatieve en succesvolle opstartfase.

Indienen voor woensdag 31 oktober 2018 om 08.00 uur.  


Dit nieuwsbericht is verschenen op woensdag, 03 oktober 2018.