Horizon 2050-lezing van Cera en KBC - (Coöperatief) bouwen en wonen anno 2050 - Brussel

Cera en KBC nodigen Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck uit voor de keynote op de volgende Horizon 2050-lezing. Leo Van Broeck is burgerlijk ingenieur-architect en hij wordt gedreven door een sterk maatschappelijk engagement. Dit vertaalt hij onder meer via het architectenbureau Bogdan & Van Broeck dat hij samen met Oana Bogdan in 2007 oprichtte, maar sterker nog in zijn rol van Vlaams Bouwmeester.

Vanuit de vaststelling dat ons ruimtelijk model levenskwaliteit kost, pleit hij in een heel eigen en flamboyante steil voor ruimtelijke nederigheid. Zowel in steden als in buitengebieden moet de mens zich leren wegschrijven, vanuit het besef dat we niet meer dan 70 procent van het vruchtbare aardoppervlak mogen opeisen voor onszelf en onze behoeften.

De Vlaams Bouwmeester luidt niet alleen de alarmbel, hij reikt ook oplossingen aan. Zo pleit hij voor coöperatieve modellen voor grondbeheer, bouwen en wonen. Meer weten? Mis deze lezing niet! 

Johan Van Gompel, Senior economist van KBC, schetst bij wijze van inleiding een beeld van hoe we vandaag in Vlaanderen wonen.

De lezing gaat door van 11.30 tot 13 uur in het Herman Terilinck-auditorium van KBC te Brussel. Aansluitend is er een netwerklunch. U kan zich inschrijven via deze link: https://horizon2050-be4.webnode.nl/


Horizon 2050, een reeks lezingen over maatschappelijk relevante thema's
Als samenleving staan we voor uiteenlopende uitdagingen inzake milieu, demografie, geopolitieke stabiliteit, economische ontwikkeling, sociale ongelijkheid, Noord-Zuidrelaties.
Als belangrijke maatschappelijke actoren willen Cera en KBC deze thema's vanuit een ongebonden en wetenschappelijk verantwoorde invalshoek doorgronden. De lezingenreeks 'Horizon 2050' draagt bij tot het maatschappelijke debat en deelt inspirerende inzichten en kennis met een brede groep van stakeholders.
'Horizon 2050' staat synoniem voor een reeks compacte lezingen, die tijdens de middag informatie, dialoog, netwerking en een lichte lunch combineren.
Praktische informatie

Dit event gaat door op vrijdag, 23 november van 11.30u tot 14.00u.

Dit event zal plaatsvinden te KBC Bank, Havenlaan/Avenue du Port 2, 1080, Brussel/Bruxelles.

Deel dit event