'De levensloop van sociale ondernemingen / case Ecopower’ op congres New Ideals - Brussel

Om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, hebben we nieuwe, solide en creatieve concepten nodig. Het 'gat in de maatschappij' dichten, vraagt straffe ideeën, inspirerende mensen, open netwerken, goede begeleiding, gepaste theorieën en vernieuwende modellen.

Gelukkig zijn dàt zijn nu precies de ingrediënten van New Ideals 2018, het jaarlijkse netwerkcongres over sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.

Op 20 november 2018 kijken we naar maatschappelijke vernieuwers. Wat betekent impact voor hen? Hoe werken ze vernieuwing uit in HR, vrijwilligerswerk of communicatie? Wat brengt de nieuwe wetgeving voor vzw's en sociaal ondernemingen? Hoe ontwikkel je een prototype voor je sociale innovatie? Wat is een typisch groeipad bij sociaal ondernemers? Hoe groeit de financiering mee? Welke sociale innovaties ontstaan er?

Antwoorden op deze vragen (en andere) ontdek je in een keynote, workshop, durf-te-vragensessie, clinics, fishbowl, gesprekstafels of ontmoetingen op New Ideals

Cera is tijdens de middagpauze beschikbaar voor persoonlijk advies over jouw project in de Coop Clinic. In de namiddag verzorgt Cera i.s.m. Ecopower de workshop 'De levensloop van sociale ondernemingen / case Ecopower':

Van gedurfd idee tot gevestigde waarde? De groei van een sociale onderneming gebeurt in fases, met telkens kenmerkende uitdagingen en problemen. Tijdens deze sessie zoomen we in op die verschillende levenscycli aan de hand van een voorbeeld. Hoe ging de groei bij Ecopower, de burgercoöperatie van 55.000 coöperanten voor hernieuwbare energie? Waar liepen ze op vast en hoe overwonnen ze obstakels die groei belemmerden? Jim Williame (Ecopower) ontleedt de ontwikkeling. Trees Vandenbulcke (Cera Coopburo, adviesverlener rond coöperatief ondernemen) begeleidt de oefening en nodigt je uit om de inzichten toe te passen op je eigen organisatie.

Volledig programma en inschrijven op newideals.be

New Ideals is een organisatie van de Sociale InnovatieFabriek in samenwerking met Cera, de Nationale Loterij, Agentschap Innoveren & Ondernemen en Chivas Venture.

Praktische informatie

Dit event gaat door op dinsdag, 20 november van 09.00u tot 18.00u.

Deelname aan dit event kost
€90,00.

Deel dit event