Postgraduaat in het Coöperatief Ondernemen en Management (in samenwerking met Cera)

 Postgraduaat in het Coöperatief Ondernemen en Management gestart met 24 deelnemers

Met 24 deelnemers, ruim boven het break-even getal. Zo konden we op 14 september in het Cera-gebouw starten met het ‘Postgraduaat in het Coöperatief Ondernemen en
Management’
. 24 medewerkers of bestuurders van coöperaties, of mensen die zich sterk willen verdiepen in dit ondernemingsmodel.

Het postgraduaat is zo, naast het bachelorvak, een tweede concrete onderwijsactie van het Kenniscentrum Coöperatief Ondernemen, waarvan Cera samen met Boerenbond en de KU Leuven de (stichtende) partners zijn.

Het programma beoogt een grondig inzicht te geven in de specifieke aspecten en uitdagingen eigen aan coöperatief ondernemen en het management van coöperaties. De verschillende modules behandelen bepaalde managementgebieden waarin dit naar voren komt.

Verder wordt er een module voorzien waarin sectorspecifieke beleidskwesties worden opgenomen. De nadruk ligt op het verband tussen theorie en praktijk. De colleges hechten belang aan de interactie tussen docent en student. Verworven theoretische kennis wordt onmiddellijk met de praktijk verbonden via case studies en getuigenissen.

Er zijn 8 modules:

1. Basisbegrippen

2. Bestuur (1) - Raad van bestuur

3. Bestuur (2) - Ledenbetrokkenheid

4. Financiën

5. Impactmeting

6. Strategie

7. Marketing

8. Sectoriële module

Dit programma richt zich tot (potentiële) beleidsverantwoordelijken binnen coöperaties (bestuursleden en managers) die al een basiskennis van coöperaties hebben en deze kennis willen uitbreiden en theoretisch verankeren. De heterogeniteit van de deelnemers in het programma, zowel qua functies als sectoren waarbinnen zij actief zijn, biedt bovendien een bijkomende toegevoegde waarde voor de discussies tijdens de sessies.

Alle info en inschrijven op https://feb.kuleuven.be/permanente-vorming/cooperatief_ondernemen

Folder postgraduaat coöperatief ondernemen

Het KCO heeft als doel kennis en knowhow door te geven door enerzijds onderwijsactiviteiten op verschillende niveaus aan te bieden en anderzijds door het bevorderen van de integratie van het coöperatieve organisatiemodel in de curricula van het hoger onderwijs. Dit doen we door empirisch onderbouwde instrumenten te ontwikkelen die mensen in de praktijk kunnen ondersteunen bij het creëren van duurzame en veerkrachtige coöperaties, als ook door onderzoekresultaten uit te geven en te populariseren.

Voor de uitvoering van zijn missie werkt het KCO in alle stadia van onderzoek en onderwijs nauw samen met de coöperatieve sector. Hiervoor steunt het vooral op een sterk partnerschap met Boerenbond en Cera, die een leidinggevende rol spelen in het verbinden van academici van het KCO en coöperatieve professionals. Het KCO kan ook rekenen op Cera's uitgebreide expertise in coöperatief ondernemerschap en management en op haar brede internationaal netwerk binnen de coöperatieve beweging.

Praktische informatie

Dit event gaat door op vrijdag, 14 september om 12.00u en eindigt op vrijdag, 01 februari om 12.00u.

Dit event zal plaatsvinden te Cera , Muntstraat 1, 3000, Leuven.

Deelname aan dit event kost
€2.500,00.

Deel dit event