Vervolg opleidingstraject duurzaamheidsrapportering voor coöperaties - Leuven

logo_DuurZaamBezig.jpg

Duurzaam bezig? Pak er mee uit!

In het najaar van 2016 nam u misschien deel aan de opleiding “Duurzaam bezig? Pak er mee uit!”. In vier sessies leerde u wat duurzaamheid voor uw organisatie betekent, hoe u dit strategisch aanpakt, en vooral hoe u hierover kan communiceren in een duurzaamheidsverslag.

U wilt ondertussen starten met uw duurzaamheidsrapport, maar u zou toch wat extra hulp kunnen gebruiken? U wilt uw uitdagingen met andere coöperaties delen en leren van elkaar?

Neem dan deel aan het lerend netwerk. In twee interactieve sessies worden al uw vragen beantwoord en helpen we u op weg om effectief een duurzaamheidsverslag te schrijven. Alle deelnemers ontvangen de mogelijkheid om ook individueel telefonisch of per mail begeleid te worden.

Wanneer?

15/03/2017 Sessie 1/2 Leuven 9u30 – 12u30

19/04/2017 Sessie 2/2 Leuven 9u30 – 12u30

Waar?

Het lerend netwerk vindt plaats in het Vlaams Administratief Centrum (VAC) Diestsepoort 6, 3000 Leuven. Meerdere deelnemers per organisatie is mogelijk.

Inschrijven!

Schrijf u hier in. Inschrijven kan tot en met 1 februari 2017.

Vereiste voor deelname: u volgde eerder al een opleiding in MVO én plant op korte termijn een duurzaamheidsverslag uit te werken voor uw coöperatie.

Deze vorming is gratis en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid in opdracht van de Vlaamse minister van Sociale Economie.

Vragen?

trees.vandenbulcke@cera.be

Een uniek opleidingstraject met, voor en door coöperaties. Heel wat coöperaties kiezen er voor om duurzaam te werken. Het is hun vrijwillige en strategisch keuze, maar die inspanningen zijn voor hun klanten, leveranciers en medewerkers niet altijd zichtbaar. Een duurzaamheidsrapport dat alle initiatieven en cijfers netjes samenbrengt, biedt hiervoor een oplossing. Maar hoe pakt u dat aan? Dat is minder moeilijk dan u zou denken. Via een vorming en een lerend netwerk stelt u zelf zo’n rapport samen en volgend jaar is de eerste editie over uw organisatie al klaar. Al lerend maken dus.
Deze sessies kaderen in de opdracht van socialeeconomie.be aan adviesbureaus Sustenuto en Cera Coopburo om 3 instrumenten te ontwikkelen om coöperaties te helpen duurzaamheid in de praktijk te zetten en hierover te communiceren.
Praktische informatie

Dit event gaat door op woensdag, 15 maart van 09.30u tot 12.30u.

Deel dit event