Coöperatief denker Herman Wijffels over circulaire economie

Op 20 mei 2016 nodigden we Herman Wijffels uit voor een keynote over circulaire economie.

Herman H.F. Wijffels (1942) is een vurig pleitbezorger van de circulaire economie. Hij is bestuurder van Circle Economy, de in 2010 opgerichte Nederlandse coöperatie die de overgang naar een circulaire economie wil versnellen. Ze doet dit door het verstrekken van inzicht in hoe een circulaire toekomst eruit zou kunnen zien en door scenario’s te ontwikkelen voor de weg ernaartoe. Circle Economy stelt haar leden bovendien een krachtig netwerk, tools en ervaring ter beschikking om de omslag concreet te realiseren.

Over Horizon 2050, een reeks lezingen over maatschappelijk relevante thema’s

Als samenleving staan we voor uiteenlopende uitdagingen inzake milieu, demografie, geopolitieke stabiliteit, economische ontwikkeling, sociale ongelijkheid, Noord-Zuidrelaties.

Als belangrijke maatschappelijke actoren willen Cera en KBC deze thema’s vanuit een objectieve, ongebonden, en wetenschappelijk verantwoorde invalshoek doorgronden.

De lezingen-reeks ‘Horizon 2050’ draagt bij tot het maatschappelijke debat en deelt inspirerende inzichten en kennis met een brede groep van stakeholders. ‘Horizon 2050’ staat synoniem voor een reeks compacte lezingen, die tijdens de middag informatie, dialoog, netwerking en een lichte lunch combineren.

Samen richten we onze blik op Horizon 2050, een initiatief van Cera en KBC in samenwerking met Plan C.

Het volledige programma op www.horizon2050.be.

Praktische informatie

Dit event gaat door op vrijdag, 20 mei van 11.30u tot 14.00u.

Dit event zal plaatsvinden te KBC Bank, Havenlaan/Avenue du Port 2, 1080, Brussel/Bruxelles.


Downloads
Deel dit event