Seminarie EROV: 'Samenwerkingsverbanden: middelen delen, krachten versterken'

Een verslag van dit semininarie leest u op de website van EROV.

Economische en maatschappelijke veranderingen vergen van organisaties en bedrijven het uiterste. Wist u dat vele ondernemers om die uitdagingen met nog meer slagkracht aan te kunnen vernieuwende samenwerkingsvormen uitwerken, zelfs met concurrenten? Dankzij die samenwerkingsverbanden zijn zij niet alleen effectiever en efficiënter, maar uiteindelijk ook innovatiever.

Verschillende doelstellingen liggen aan de grondslag van samenwerken. Samenwerkingsverbanden kunnen gebaseerd zijn op het ter beschikking stellen van overcapaciteit of het samen uitvoeren van ondersteunende activiteiten met behoud van de eigen bedrijfsidentiteit. Een andere mogelijke vorm is het samen uitwerken van een nieuw bedrijfsmodel waardoor voldoende kritische omvang ontstaat om de ondersteunende processen gezamenlijk te ontwikkelen.

Wat zijn echter de valkuilen van samenwerking? Hoe ziet een samenwerkingsverband er in de praktijk uit? Welke vorm van samenwerking is voor uw onderneming het meest geschikt?

Om een antwoord te bieden op deze vragen organiseert EROV (Economische Raad provincie Oost-Vlaanderen) het seminarie 'Samenwerkingsverbanden: middelen delen, krachten versterken'.

  • Professor em. dr. Aimé Heene schetst het kader en verduidelijkt hoe samenwerking tot innovatie en waardecreatie kan leiden.
  • Daarop gaan Raf De Rycke, voorzitter Raad van Bestuur Provincialaat der Broeders van Liefde vzw, en Hannes Hollebecq, adviseur bij Coopburo, dieper in op dit onderwerp vanuit hun specifieke expertise.
  • Na de praktijkgetuigenissen van Peter Baertsoen, bestuurder Houtcreaties cvba, en Marc Anthonissen en Bert De Bie, zaakvoerders Groep Anthonissen, sluit het seminarie met een panelgesprek onder leiding van professor em. dr. Aimé Heene.

Gedetailleerd programma

Dit seminarie is gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan tot 2 juni via deze inschrijvingslink.

Praktische informatie

Dit event gaat door op donderdag, 05 juni van 09.30u tot 12.00u.

Dit event zal plaatsvinden te Auditorium G22, PAC Gouvernement, Gouvernementstraat 22, 9000, Gent.

Deel dit event