Research

Weg met coöperaties, leve deeleconomie! Of nee, weg met deeleconomie, leve coöperaties? Wat kan de meerwaarde zijn van het coöperatieve ondernemingsmodel bij deeleconomie?

‘”Coöperatieve ondernemers delen en geven, nieuwe deeleconomie zoals Uber of AirBnB ontvangt”

zo klonk het in een interessant opiniestuk van de Nederlandse professor Roland van der Vorst (TU Delft) in een opiniestuk in Het Financieel Dagblad in april 2015.

Redenen genoeg voor Coopburo om er eens over na te denken. Te meer omdat we met Coopburo steeds meer sociale ondernemers begeleiden die met beide ondernemingsdelen aan de slag willen. De gelijkenissen tussen beide ondernemingsmodellen zijn er wel degelijk, maar de verschillen eveneens.

Deze publicatie is een uitgave van Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera. Met de ‘Coopburo Papers’ bekijken we een thema rond coöperatief ondernemen. We staan even stil bij een bepaald type coöperatie of bekijken de haalbaarheid en bijdrage van het coöperatief model bij een maatschappelijke of economische uitdaging. Gelieve deze publicatie te citeren als ‘Coopburo (2016) Coopburo Paper: Coöperatief ondernemen en deeleconomie. Leuven.’


Bijkomende informatie

Coopburo Paper: Coöperatief ondernemen en deeleconomie. Leuven (2016)

Downloads

Download hier de PDF (NL).