Documentatie

Startersgids voor coöperaties

Werk jij plannen uit voor het opstarten van een duurzame onderneming? Samen met anderen? Weet je dat één plus één meer is dan twee? Dan is deze startersgids beslist iets voor jou!

Deze gids richt zich specifiek op het opstarten van een coöperatie.

Vanzelfsprekend gelden hierbij veel zaken die ook voor andere ondernemingsvormen van toepassing zijn. We gaan deze niet bespreken maar geven je in de bijlagen wel een beknopt overzicht van mogelijk interessante websites of publicaties.

De reden waarom een coöperatie wordt opgericht of hoe ze zich verder ontwikkelt, is voor elke organisatie anders. Er zijn zoveel elementen die meespelen. Deze gids leidt je doorheen het coöperatieve landschap en geeft je nuttige tips wanneer je denkt aan het starten met een coöperatieve onderneming.

Roepen sommige hoofdstukken in deze gids vragen en bedenkingen bij je op? Ondervind je specifieke moeilijkheden om een en ander in de praktijk te brengen? Laat het ons dan zeker weten.

Misschien kunnen we jouw coöperatie het spreekwoordelijke duwtje in de rug geven met advies op maat. Jouw ervaringen helpen bovendien om andere coöperaties nog beter te informeren en te ondersteunen.

Voor reacties op de inhoud van deze gids en voor meer informatie, contacteer Coopburo via info@coopburo.be.


Bijkomende informatie

Een publicatie van Lieve Jacobs en Hannes Hollebecq van Coopburo (april 2013)

Downloads

Download hier de PDF (NL).