Inclusie Invest

Het Cera Coopburo-team dacht met ons mee over hoe we onze doelstelling best konden bereiken en zette met ons een coöperatieve structuur op, aangepast aan dat doel. Wim Bijnens, Inclusie Invest

Inclusie Invest is een coöperatie die aangepaste woonvormen creëert voor mensen met een beperking. Het maatschappelijke doel van Inclusie Invest is om het kapitaal van enkele honderden vennoten te investeren in het bouwen van woningen dicht bij het bestaande, sociale en familiale netwerk aan een haalbare huurprijs. Niet minder dan twintig vrijwilligers beheren deze activiteit. De coöperatie verzamelde al 6,4 miljoen euro en realiseerde vijf projecten, waarvan reeds drie bewoond zijn: twaalf studio's in Diegemhof in Schilde, zeventien studio's in Residentie Vijverplein in Zutendaal en acht studio's in Avelgem.

Cera Coopburo adviseerde Inclusie Invest bij het opzetten van de coöperatieve organisatiestructuur. De bezielers van het project loven de kennis van Cera Coopburo in coöperatief ondernemen en hun begeleiding op maat. Dankzij Cera Coopburo hebben zij de coöperatieve principes leren kennen en kunnen toepassen.

Wim Bijnens, gedelegeerd bestuurder, geeft ons zijn ervaring met samenwerking met Cera Coopburo: "Het Cera Coopburo-team dacht met ons mee over hoe we onze doelstelling best konden bereiken en zette met ons een coöperatieve structuur op, aangepast aan dat doel."

www.inclusieinvest.be