Houtcreaties

Cera Coopburo begeleidde ons bij de opstart van onze werkerscoöperatie met bijzondere aandacht voor governance, werknemersparticipatie en resultaatsbestemming. Charlotte Ameloot, Houtcreaties

Creatieve schrijnwerkers slaan handen in elkaar

De werkerscoöperatie Houtcreaties is ontstaan in 2013 door de samenwerking van vier gedreven en bevlogen creatievelingen. Peter Baertsoen, Stef De Medts, Charlotte Ameloot en Bert De Vriendt staken hun creatieve hoofden samen en sloegen hun vakkundige handen in elkaar. Dat leidde tot 'Houtcreaties', een bedrijf dat actief is in duurzame houtbouw en timmer- en isolatiewerken op een sociale, duurzame en ecologische manier. De coöperatie telt vier vennoten en groeide intussen uit tot een onderneming met dertien enthousiaste medewerkers die binnen verschillende facetten van de bedrijfsvoering hun zeg hebben en een rol spelen. Welk project je hen ook aanreikt, Houtcreaties geeft altijd het beste van zichzelf.

Charlotte Ameloot, vennoot en bestuurder van Houtcreaties, zegt over de samenwerking met Cera Coopburo het volgende:
"Cera Coopburo begeleidde Houtcreaties bij het opzetten van het coöperatieve organisatiemodel met bijzondere aandacht voor governance, werknemersparticipatie en resultaatsbestemming. De expertise van Cera Coopburo heeft ons geholpen om alles juridisch, fiscaal en boekhoudkundig rond te krijgen."

www.houtcreaties.be